Chantal Poullain za doprovodu kapely saxofonisty Štěpána Markoviče

4.4.2018, 19:00

Druhým koncertem v lužáneckém parku (nová hudební scéna pro jarní měsíce Mahenova divadla) přivítáme skvělou Chantal Poullain se svými šansony za doprovodu kapely saxofonisty Štěpána Markoviče.

Chantal Poullain-Polívková (* 17. srpna 1956 Marseille, Francie) je česko-francouzská filmová a divadelní herečka. Vystudovala divadelní akademii v Ženevě, poté studovala v Anglii, hrála v několika francouzských a švýcarských televizních filmech.

Byla vdaná za Bolka Polívku, s kterým má syna Vladimíra Polívku (* 1989). V České republice bydlela v Brně, nyní žije v Praze.

Je zakladatelkou a prezidentkou nadace Archa Chantal.

Šansony Chantal - to je hluboko posazený sexy hlas, lahodná francouzština, jazzově laděná kapela (saxofon Štěpán Markovič, kontrabas Jan Kořínek, klavír Ondřej Kabrna) a atmosféra sladké Francie. Chantal  zpívá jednak svoje vlastní písně, ale také tradiční francouzské šansony s šarmem jí vlastním. Koncertem provází Chantal v češtině a díky svému charismatu okouzlí publikum, jak to umí jen ona.

Chantal Poullain vstoupila do povědomí českého publika už v osmdesátých letech, kdy spolu se svým tehdejším manželem Bolkem Polívkou zazářila v představení Šašek a královna.  Natočila řadu českých filmů. Hostovala v mnoha divadlech, např. Klicperově divadle v Hradci Králové, Národním divadle, v Divadle Bez zábradlí apod. Dnes působí v pražském Divadle Ungelt v drama Hra o manželství, Šest tanečních hodin v šesti týdnech, Na vaše riziko, Kurtizána. Je zároveň zakladatelkou a prezidentkou nadace Archa Chantal, která pomáhá zlepšovat prostředí v dětských nemocnicích a léčebnách formou oprav a rekonstrukcí.

Pilně koncertuje po České republice se šansonovým projektem za doprovodu kapely saxofonisty Štěpána Markoviče. Skupinu tvoří dále Ondřej Kabrna (klavír) a Jan Kořínek  (kontrabas)

www.chantalpoullain.cz
https://www.facebook.com/chantalpoullainsansony