Ondřej Havelka a jeho Melody Makers

26.4.2018, 19:00

Ondřej Havelka a jeho Melody Makers jsou v Mahenově divadle jednou ze stálic koncertních programů. Další svižný večer v jejich společnosti proběhne 26.dubna 2017 od 19 hodin v lužáneckém parku, Šapito.

Ondřej Havelka je všestranně talentovaný entertainer, který se už od studentských let věnuje interpretaci jazzové a populární hudby 20. a 30. let jako zpěvák, tanečník a stepař. Jeho vlastní swingový big-band „Melody Makers" založil v roce 1995.

Společně se zabývají autentickou interpretací (mezi posluchači čím dál více populárnější) hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let 30. až k raným letům 40. Pestrý repertoár zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Známá je, pro příklad, též jejich spolupráce s kvartetem „Sestry Havelkovy“.

Stylizace vystoupení je vždy propracována do posledních detailů (typické dobové způsoby - kostýmy, účesy, nástroje, styl tanečního vystoupení od Charlestonu po step, ...). Mimo jiné, Melody Makers svá show zpestřují i vokálními zpěvy několika muzikantů dohromady či rovnou zpěvem celého orchestru. 

Členy tohoto bandu jsou:

Juraj Bartoš (trubka, kapelník); Michal Krása (trubka); Jiří Patócs (trubka); Michal Plecitý (trombon); Petr Tichý (kytara); Jiří Pípa Novák (jazz-band); Miroslav Lacko (piano); Petr Vlášek (kontrabas); Pavel Jordánek (altsaxofon, klarinet); Martin Tříska (altsaxofon, klarinet); Jan Tříska (tenorsaxofon, klarinet); Bedřich Šmarda (tenorsaxofon, barytonsaxofon, bassaxofon, klarinet); Martin Zbrožek (housle); Jiří Sládek (housle).

Při koncertech Ondřeje Havelku doprovází rovněž jeho děti – Vojta a Rozálie Havelkovi.