Shen Yun

15.5.2022, 14:00

Prožijte krásu dávné Číny před komunismem

Pojďte se podívat na to, co Komunistická strana Číny nechce, abyste viděli. Každý rok od svého vzniku odolává Shen Yun pokusům KS Číny mařit tato představení…

Po tisíciletí byly čínské dynastie domovem hluboké a bohaté kultury. To vše se však změnilo v roce 1949, kdy se moci chopila KS Číny. Komunistický režim viděl v čínském duchovním a uměleckém dědictví hrozbu pro svou ateistickou a materialistickou ideologii, a proto neváhal použít jakýkoliv prostředek, kterým by zničil tradiční čínskou kulturu a kohokoliv, kdo se postavil na její obranu.

Poté vznikl Shen Yun, aby obnovil tuto 5 000 let starou kulturu.

Peking se každý rok od založení Shen Yunu snaží tomuto souboru škodit výhrůžkami a zastrašováním divadel, nátlakem na místní vládu, šířením nepravdivých informací o Shen Yunu v hlavních médiích či on-line.

Přijďte zjistit, proč se čínský komunistický režim tak bojí Shen Yunu a obnovy tradiční čínské kultury. Nastal čas podívat se na to, co KS Číny nechce, abyste viděli.

Jedinečný umělecký přístup Shen Yunu mění divadelní zážitek v hluboce dojemnou cestu mnoha rozměrů. Provede Vás jedním z největších pokladů lidstva, pěti tisíci lety tradiční čínské kultury.