AVA presents: Monkey Plot & Moon Relay /NO/ & Superego Kid

19.4.2017, 20:00

MONKEY PLOT (NO)
http://monkeyplot.com/
https://facebook.com/monkeyplot

Staří známí z Osla se vrací. Karokh, Antler, Ich Bin N!ntendo, ti samí lidé v různých konstelacích širšího kolektivu. Jako Monkey Plot u nás hráli už taky - pamatujete legendární koncert na Rumišti? Tehdy se jednalo o křehkou akustickou improvizaci, a od té doby došlo k zásadnímu posunu, jehož milníkem je loňské LP „Here I Sit, Knowing All of This“, které vyšlo u respektovaného norského labelu Hubro.
Monkey Plot přešli k plně rockovému zvuku, a napsali vyzrálé instrumentální album bez jediného kusu improvizace. Nejde však o absolutní popření minulé zkušenosti. Naopak - díky ní mohou skladby z alba na současném turné doopravdy ožít.
„Here I Sit...“ bývá přirovnávané k přemýšlivější kouskům od Fugazi, Gastr del Sol nebo se občas může usídlit myšlenka na Thurstona Moora díky ošlehanému kytarovému zvuku, který je zároveň oslím můstkem ke kolegům z Moon Relay.

Doporučený poslech:




MOON RELAY (NO)
https://soundcloud.com/moon-relay
https://www.facebook.com/moonrelayband

Moon Relay hrají instrumentální hudbu, která může vyvolávat halucinace, tanec a výlet do hlubin vlastních fantastických světů. Stejně jako Monkey Plot jsou Moon Relay u Hubro jako doma, a vyšlo jim zde jejich loňské album Full Stop Etc, které je už třetí řadovkou (pro Hubro druhou). Na papíře je album žánrově hodně rozstřelené, ale při poslechu drží pevně pohromadě. Citelné inspirace hledej například v šedesátkové psychedelii, krautrocku, technu, no wave, surf rocku, free jazzu aj.
Členové kapely přiznávají, že ke skládání zvolili svobodnější přístup připomínající práci s koláží. Další specifickou devizou alba je, že ho mixoval noisový matador a producent Lasse Marhaug.

Doporučený poslech:
https://soundcloud.com/hubro/moon-relay-taken-from-the-upcoming-lp-full-stop-etc


SUPEREGO KID
https://www.facebook.com/Superego-Kid-144054695666474/
https://superegokid.bandcamp.com/
http://superegokid.tumblr.com/

Superego Kid a jejich výpravné a výbušné instrumentálky se podle nás k Norům perfektně hodí. Za poslední rok kluci zároveň přibrali do party zpěvačku, takže některé songy možná uslyšíme už v nových verzích. A hlavně co je víc než pozvat svoje hudební a promotérské soulmates. ♥

Doporučený poslech:


---
https://www.facebook.com/avantyry
http://www.avavava.cz/