Metalové Vánoce

28.12.2019, 18:00

METALOVÉ VÁNOCE

Na tradiční akci se opět vrací brněnská legenda TITANIC, s nimi také skupina DOGMA ART, slavící 40 let činnosti. A k nim se s nadílkou přidají brněnské skupiny LORETTA, PULS a UNHOLY ONES. 

 

TITANIC

Kapela Titanic slaví v tomto roce 35 let na hudební scéně. Titanic stále propaguje úspěšné poslední studiové album 'Soumrak Titánů' a chystá reedici kultovního debutového alba 'Metal Celebration'. Právě tohle album letos slaví 30 let od svého vydání a bude k prodeji speciálně přímo na Metalových Vánocích a to v limitované edici s bohatým bookletem, obsahujícím dosud nezveřejněné dobové fotografie a kompletní texty. Kapela vystupuje v sestavě Zdeněk Černý (zpěv, kytara), Milan Hanák (baskytara, zpěv), Martin 'Marthus' Škaroupka (bicí) a Marek 'Ashok' Šmerda (kytara). Titanic bude v Semilasse pořizovat záznam pro DVD, které vyjde v roce 2020.

http://www.titanicband.cz

 

DOGMA ART
“Tak se přijďte podívat jak to kapela roztočí po 40-ti letech na svých narozeninách”, zve za Dogma Art na vánoční show zpěvák a kytarista Ladislav 'Obludárium' Škaroupka. Kapela vystoupí ve všech sestavách a bude kopírovat celou svoji letitou dráhu. Objeví se i hráči z let minulých a bude se vzpomínat i na ty, kteří se už do oslav zapojit nemohou. Ale sestava Škaroupka-Němeček-Rakušan-Kern, která se objevuje na koncertech v posledních letech tam bude určitě........a skladby jako Panenky, Maso, Mozková mrtvice, taktéž!

https://www.facebook.com/dogmaart85

 

LORETTA

Brněnská, čistě dívčí kapela Loretta byla založena v roce 1989 a o dva roky později vydala LP s eponymním názvem Loretta. Po několika letech koncertování, mj. po boku špiček naší tehdejší rockové a metalové scény, ukončila svoji aktivní činnost. Velkým a příjemným překvapením byl proto comeback této ženské party v roce 2015, který Loretta dovršila na konci roku 2017 vydáním nového alba s příznačným názvem "Návrat".

V současné době s novou mladou posilou za bicími a novou energií čile koncertuje, má za sebou nabitou sezónu, jejímž vrcholem bylo úspěšné vystoupení na jednom z největších tuzemských rockových festivalů – moravskokrumlovském Rock Heartu.

https://www.loretta.cz/

https://www.facebook.com/loretta.brno/

 

PULS

Před několika lety skupina obnovila po delší pauze svou činnost, čímž velmi potěšila své věrné fanoušky. Na metalové vánoce se vrací již podruhé.

Rocková, později až metalová brněnská kapela si vydobyla svoji slávu kolem roku 1990 svou neutuchající dravostí, přímočarým stylem bez zbytečných příkras a v neposlední řadě svou vlastní tvorbou a supportováním s kapelami jako Arakain nebo Vitacit Miloše Dodo Doležala. Svým pojetím hudby a vydaným CD "Big Beat je v nás" nadchla již desetitisíce rockerů i svých stálých fans.

 

https://bandzone.cz/pulsbrno

 

UNHOLY ONES

Kapela hrající směs hardcoru a thrash metalu vám přijde opět „naložit“! Tuhle smečku je potřeba zažít LIVE!!!!

https://www.unholyones.cz/