Timber Rattle (USA)

26.3.2017, 20:30

Timber Rattle (USA)
psychedelic / drone / folk

www.timberrattle.bandcamp.com
www.burialdance.bandcamp.com
www.lokalrekorc.cz/desky

Příběh zvaný Timber Rattle má své počátky v zimě roku 2009 v nahrávacím studiu v Seattlu, kde se potkali Adam Parks a Brian Markham. Muzikanti, v té době zapojeni do dalších psyche/noise projektů (Land What Land a Ear Venom), byli fascinování zjištěním, že sdílejí nejen společný zájem v experimentování se zvukem a prostorem, ale také tím, že pochází ze stejného hudebního a zeměpisného prostředí. Narozeni ani ne sto šedesát kilometrů od sebe v Blue Ridge Mountains v jihozápadní Virginii byli odchování zpěvem jižních baptistů.

Krátce po té, co složili první skladby, se pustili na své první evropské turné a nedlouho po návratu nahráli první album Timber Rattle - Nature in Darkness. V následujícím roce koncertovali v severovýchodní USA a znovu v Evropě jako předskokani Ancient Sky a Little Gold. Na konci roku 2011 se Parks přestěhoval na západní pobřeží, kde zpracoval materiál pro další EP, The Embers Burn in Code, po jehož nahrání Parks, společně s nováčkem Jarrellem Puryearem, znovu koncertují v Evropě. V létě roku 2013, v horském srubu v severní Kalifornii, Parks nahrává další desku, Phantoms of Place. K dnešnímu dni nejvíce soudržná a podstatná nahrávka projektu je o zkoumání fyzického prostoru, místa a tradice, stejně jako o interpretaci života a smrti v tajemné volnosti přírody. Parks a Puryear, doplněni o třetího člena (Jonny Tunnell), se vydávají na další turné v Evropě (v roce 2015 se také poprvé objevují v Brně).

Timber Rattle se opět vrací do Evropy letos na jaře podpořit svůj první vinyl release - Clearing (vydaný pražským vydavatelstvím Lokal Rekorc), nahraný v lesích v severní části státu New York.