Thom Artway

25.10.2017, 20:00
Thom Artway , vlastním jménem Tomáš Maček je mladý pop folkový zpěvák, který se v roce 2015 se stal výhercem kategorie Objev roku v anketě Žebřík a to především díky svému hitu I HAVE NO INSPIRATION. Thom na podzim roku 2016 vydal své debutové album HEDGEHOG za které získal ocenění Ceny Anděl 2016 a to hned ve dvou kategoriích Zpěvák roku a Objev roku. Dokázal tak, že není pouze autorem jednoho hitu, ale interpretem mezinárodní úrovně. O tom přesvědčil i Glena Hansarda který si ho vybral jako support pro své dva jarní koncerty.
 
Youtube: youtube.com
 
 
THOM ARTWAY PROMĚNIL OBĚ NOMINACE NA CENY ANDĚL: JE ZPĚVÁK A OBJEV ROKU!
 
Písničkář Thom Artway proměnil obě nominace na Ceny Anděl 2016, když vyhrál v kategoriích Zpěvák roku a Objev roku. Akademie populární hudby tak ocenila jeho debutové album Hedgehog, které Thomovi již koncem minulého roku vyneslo nominaci na Objev roku v anketě popularity Český slavík 2016.
 
Thom Artway se stal jedním z nejvýraznějších reprezentantů nastupující vlny mladých hudebníků, kteří reagují na celosvětový zájem o upřímnou a autentickou tvorbu moderních písničkářů. Podobně jako Ed Sheeran, James Bay nebo Hozier cestuje mezi folkem, rockem a popem, působí přirozeně a skromně. Zkušenosti získává buskingem, pouličním hraním, kde je kontakt s publikem bezprostřední a intenzivnější.
Ve známost vešel díky svým hitům I Have No Inspiration a Blind Man. Na albu v duetu Time To Think It Over hostuje držitelka Oscara Markéta Irglová. Jako dalšího hosta si přizval písničkářku Maellu. Album je s jednou výjimkou plně autorské, s některými skladbami Artwayovi vypomohli členové jeho doprovodné kapely Ondřeje Jurásek, František Valena a Martin Hrabal.
Album poslouchejte / stahujte: https://WMCZ.lnk.to/hedgehogt
 
Rozhovor Thoma Artwaye k albu Hedgehog: https://youtu.be/x8bk8fjIbHs