Hana Zagorová a Petr Rezek v Sonocentru

5.12.2017, 19:30
Pop

Jedna z největších hvězd české populární hudby, držitelka Diamantové desky Supraphonu za 10,120.000 prodaných zvukových nosičů a devítinásobná zlatá slavice Hana Zagorová se vrací do brněnského Sonocentra. Vystoupí zde se svým dlouholetým kolegou Petrem Rezkem, s nímž natočila řadu duetů jako např. Duhová víla, Ta pusa je tvá, Dotazník či Vánoční tajemství. Na koncertu, který proběhne 5. prosince 2017, je bude doprovázet skupina Boom! Band Jiřího Dvořáka.

Zpěvačka, textařka, herečka a moderátorka Hana Zagorová (* 6. září 1946 Petřkovice) se stala během své pěvecké kariéry druhou nejúspěšnější držitelkou ocenění Zlatý slavík v kategorii zpěvačka v historii (po Lucii Bílé), když získala devět Slavíků v řadě v letech 1977 až 1985.

Nazpívala již přes 820 písní a získala řadu prestižních cen za hudbu a zpěv, nyní vystupuje na svých koncertech, v televizi a na dalších akcích, např. na plesech nebo městských slavnostech. V roce 2015 byla uvedena v rámci hudebních cen Anděl uvedena do síně slávy.

V roce 2014 vydala novinkové album Vyznání. Do autorského týmu přizvala vedle osvědčených autorů i Juru Hradila z Tata Bojs, Márdiho z Vypsané FiXy nebo Radka Bangu z GIPSY.CZ. Album se několik měsíců drželo na předních příčkách žebříčku nejprodávanějších CD a na konci roku ve vyprodané Lucerně převzala Hana Zagorová Zlatou desku Supraphonu.
Hana Zagorová se také několikrát objevila ve filmu a účinkuje v muzikálech Jack Rozparovač a Mona Lisa. Divadlo Kalich v Praze se stalo domovskou scénou zpěvačky.

Letos v únoru Hanka pokřtila zlatou a stříbrnou medaili se svým portrétem. Jablonecká Česká mincovna tak vzdává hold všem, kteří se v prestižní anketě Zlatý slavík umístili. Hana Zagorová tak svůj portrét na pamětní medaili bude mít po Karlu Gottovi, Waldemaru Matuškovi a Lucii Bílé.

Fanouškům Hanky Zagorové jistě neuniklo, že nová řada televizního pořadu GEN v lednu odstartovala právě portrétem Hanky. Odkaz na GEN najdete zde http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/874586-gen/.

Nenechte si ujít koncert oblíbené zpěvačky v Sonocentru!