Dáša Ubrová: křest desky

11.10.2018, 20:00
Pop

Dáša Ubrová-Vojtěch Svatoš-Pavel Šmíd to je autorská trojice stojící za debutovým albem pod názvem „Dáša Ubrová“, které se nahrávalo ve studiích SONO Records. Ve čtvrtek 11. října představí tuto svou desku spolu se svými muzikantskými přáteli a hosty zvučných jmen, o kterých Vás budeme postupně informovat. A bude to dlouhý večírek, tak buďte u toho!

http://dasaubrova.cz
https://www.facebook.com/hudbajeradost/

Dáša Ubrová – zpěvačka se sametovým hlasem a jasnou artikulací není na brněnské hudební scéně neznámý pojem. Kapelu, která zajímavým způsobem pracuje s latinou, jazzem, šansonem i blues, ji sestavil a řídí mladý brněnský skladatel, aranžér, zpěvák a hráč na klávesové nástroje Vojtěch Svatoš. Dáša Ubrová (podobně jako kdysi Zuzana Navarová) umí velmi dobře pracovat se zpívaným textem, což je nejenom proto, že si texty i sama píše, ale že dokáže prožít i jejich niterný smysl a význam. Původně působila ve folkové, později artrockové skupině uBer!, se kterou nazpívala alba První barování a UNIVERSUM. V současné době vystupuje příležitostně s významným jazzovým kytaristou Milanem Kašubou a kontrabasistou Petrem Kořínkem.

Vojtěch Svatoš – talentovaný skladatel, hudební producent, aranžér a hráč na klávesové nástroje a také expresivní zpěvák. Dravý způsob hry nemá v žádném protikladu s přesností a výrazem a ještě vedle samotné hry na klávesách a emocionálnímu zpěvu stačí dělat patřičné show, které není v rozporu se vším, co na pódiu nabízí. Hraje ve skupině FRIED ACE, ROCKY EAGLES AFTER, BENNY Q a je kapelníkem nové doprovodné kapely DÁŠI UBROVÉ se kterou si lidsky i umělecky správně „kápli do noty“. Je spoluzakladatelem JF Production, hudební produkce, filmové dokumenty, krátké filmy, hudební videoklipy a speciální fotografie.

Pavel Šmíd – kytarista, perkusionista a hudební producent. Je členem kapely FRIED ACE, ve které se skladatelsky potkali s Vojtěchem Svatošem, vydali album Bridged differences, singl Letters for mademoiselle perfcect Ann. V instrumentálním duu KORAJUNGLEJAZZ vydal tři CD – Kauri, Nimba a Faraje. Společně s Martinem Pírem založili nahrávací studio a vydavatelství RUSTICAL RECORDS, kde pracuje na projektu King’n’doom – RAW afroground a dalších. Dále působí v kapele BENNY-Q, Eva & the Hurricanes, spolupracuje s tanečním a pohybovým studiem BOSORKA, doprovází terapeutické a anatomické taneční kurzy studia MOVEART a projekty DENBAYA.

Bratři Jakub a Bořek Tvrzníkovi tvoří nedílnou součást doprovodné kapely Dáši Ubrové. Ti dva spolu vystupují již od března 1997. Hrají v kapele ANOTHER WAY a jsou tvůrci a capella uskupení PT VOCALS. Jejich mistrovská hra stejně jako nápadité a hravé aranže obohacují hudbu Dáši Ubrové. O rytmickou složku se starají bubeníci Štěpán Podrazil, mladý vycházející bubenický talent a Bohdan Moudrý zkušený technický bubeník působící doma i v zahraničí od roku 1993.

Členové kapely:
Dáša Ubrová – zpěv
Vojtěch Svatoš – piano
Pavel Šmíd – kytara
Bořek Tvrzník – baskytara
Jakub Tvrzník – klávesy
Bohdan Moudrý – bicí
Štěpán Podrazil – bicí
Marek Fischer – trumpeta (host)
Michael Gestinger – trombon (host)
Tereza Pantůčková – alt-saxofon (host)
Petr Smékal – tenor-saxofon (host)