Groove Brno: Dirty Loops

8.10.2019, 20:00

Již minulý rok festival dokázal, že groove, jazz a funky má v jihomoravské metropoli své silné zastoupení a věrné fanoušky. Letošní line-up bude ještě o poznání roztančenější. Kralovat festivalovému programu budou ženy a kapely, které dlouhé roky spolupracovaly s Princem.

Strhující energický severský groove se vrací do České republiky. Letos s novým repertoárem z desky, která vyjde na podzim. Hudební exploze a neuvěřitelný falzet Jonaha Nilssona, co vás dostane do kolen. Hudba nové dimenze, která dobývá svět.
Švédské trio s nezaměnitelným zvukem, jejichž vpád na světovou hudební scénu byl převratný. Špičková moderní formace energicky a rozmanitě kombinující jazz, groove, funky i elektronickou hudbu, které kraluje neuvěřitelný rozsah a barevnost hlasu zpěváka a frontmana Jonaha Nilssona.
Původní iniciativa tria rozhodně nebyla mít kapelu na plný úvazek. Začalo to nevinným kreativním projektem pro zábavu, kdy Jonah, Henrik a Aaron vzali song Lady Gaga „Just Dance“ a kompletně jej předělali na něco neuvěřitelného s naprosto vlastním zvukem unikátní. Tohle video obletělo svět a bez jakéhokoliv vlastního proma kapely nasbíralo přes 2 miliony shlédnutí! Postupně pokračovaly ve stejném modelu coverů songů Justina Biebera, Rihanny, Britney Spears…až narazili na kanadského producenta Davida Fostera, se kterým vytvořili svůj první hit s názvem „Hit me“ a natočili své debutové album Loopified. Už během prvních 15 vteřin titulního songu je slyšet neskutečný tlak bicích, silný vysoce postavený vokál a ohromující technicky propracovaný basový fill.
Mnoho ortodoxnějších milovníků tradičního jazzu by mohlo Dirty Loops odsuzovat za jejich přelomovou fúzi jazzu a mainstreamovějšího typu pop music. Ale tato švédská parta úspěšně prokázala, že v kombinaci s elementy funky a R&B umí zplodit extrémní groove, který je svěží, divoký, originální a neskutečně podmanivý. Tímto svým vlastním stylem se stali průkopníky v evoluci moderní muziky.