TARJA - Raw Tour 2022

28.10.2022, 21:00
Osmé studiové sólo album TARJI „In the Raw“, vyšlo 30. srpna 2019, a TARJA na něm spojila své síly s dalšími metalovými zpěváky, jako jsou např. zpěvák Soilwork Björn "Speed" Strid, Tommy Karevik z Kamelot či Cristina Scabbia z Lacuna Coil. Strid se podílel na skladbě „Dead Promises“, vokály Scabbii lze slyšet v písni „Goodbye Stranger“ a Karevik zpívá v songu „Silent Masquerade“. Deska „In the Raw“ jasně ukazuje, jak dobrý může Symphonic Metal být, když se opravdu umí, když jsou vokální výkony dovedené k naprosté dokonalosti, texty písní všestranné, aranžmá jednotlivých songů maximálně promyšlená a celková produkce alba prostě vynikající.
TARJA odtajnila i své dva speciální hosty na turné. Je to norské rockové trio ABAKAS, kteří přináší něco nového, vzrušujícího, ale taky rozpoznatelného, inspirovaného The Beatles, Black Sabbath a Blue Öyster Cult. V jejich tvorbě ožívají hrdinové naší moderní doby a stávají se tak legendami. Druhým speciálním hostem je anglická kapela SERPENTYNE, která je kombinací staré keltské hudby, folku, world music a rocku. V posledních letech směřuje jejich tvorba k více metalovému zvuku.
Zní to všechno velmi zajímavě, a tak se určitě vyplatí si na tyto live koncerty TARJI počkat! Čeká vás unikátní kombinace sofistikované a rafinované orchestrální hudby, pěveckých sborů a Tarjin klasicky trénovaný hlas s hrubým, temným heavy jádrem a koncerty dvou zajímavých kapel ABAKAS a SERPENTYNE.
O tom, že půjde opět o nezapomenutelné a emocemi nabité koncerty není pochyb! Jde jen o to, obrnit se trpělivostí a počkat si na to.