Fanfán Tulipán

15.6.2018, 19:00

Hravost, originalita, groove a neobvyklé nástroje. To je poznávací znamení skupiny Fanfán Tulipán, která vystoupí v pátek 15. června v Brně.




▶︎▷ O KAPELE
Fanfán Tulipán propojuje nástroje jako melodiku Hammond, estonskou citeru kannel, xylofon nebo hrací skříňku s klasickou jazzovou instrumentací a svěžími nápady. Formace se vyznačuje skvělou technikou, ale stejnou dávkou lehkosti a progresivity, na nichž stojí snový a pohádkový svět. Právě tato svébytnost a odlišnost od jazzového mainstreamu skupině vynesla vítězství v několika soutěžích: v soutěži JazzFruit v rámci festivalu Mladí ladí jazz a v českém kole mezinárodní soutěže Jazz Prix. Na kontě mají debutové album Polyorama a EP Vulpea Lunatică, které poskytli na svém Bandcampu volně ke stažení. 

Uskupení založila v roce 2009 skladatelka Eliška Svobodová, která je autorkou repertoáru – její skladby obvykle stojí na výrazných basových groovech a zpěvných melodiích. Ve své tvorbě kombinuje jazz z celou řadou dalších žánrů (šanson, pop, drum'n'bass i klasická hudba). V kapele hraje na melodiku Hammond, estonskou citeru a zpívá. Dalšími členy jsou: Štěpán Zbytovský (Noční Optika), pianista Petr Svoboda, basista Pavel Husa (Bizarre Band) a bubeník Šimon Hajdovský (North Innergy). Fanfán Tulipán vystoupil na festivalech Bohemia Jazz Fest, Jazz an der Donau, Jazz Goes To Town, Bratislavské jazzové dni, na bulharském Bansko Jazz Festu a na rumunském festivalu Sound Czech.

▶︎▷ Více informací: www.fanfantulipan.com