Večery s Ondrášem - Krajinou času

18.6.2019, 20:00

Benefiční cyklus Večery s Ondrášem vám po dva dny přinese představení z aktuálního repertoáru Vojenského uměleckého souboru ONDRÁŠ. Na hradě Špilberk pod širým nebem tak 18. a 19. června od 20 hodin rozvíří teplé letní večery tóny folkloru.

V úterý 18. června se první brněnskou reprízou pořadu Krajinou času představí profesionální část souboru. Jeho premiéra proběhla v březnu tohoto roku a přinesla pestrou řadu umělecky zpracovaných folklorních témat. Mezi choreografy jednotlivých čísel figurovali například Ladislava Košíková (Hradišťan) nebo Stanislav Marišler (SĽUK), hudebních úprav se pak zhostili třeba Jan Rokyta ml., Jiří Slavík nebo Jiří Gužík.

 

Vstup na všechny programy je zdarma, akce je však benefiční – místo vstupného můžete přispět do pokladniček Vojenského fondu solidarity. Výtěžek pak bude použit na podporu vojáků a jejich rodin, které se nezaviněně ocitly v tíživé životní situaci. Záštitu nad akcí poskytla primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková. Celý projekt vznikl ve spolupráci s Muzeem města Brna, partnerem akce je také TIC BRNO, poděkování za finanční podporu patří Jihomoravskému kraji.