ZAPOMĚLSEM (křest alba) + KITTCHEN (sólo)

27.10.2021, 20:00
Zapomělsem vydal na jaře album Měsíc ve váze, které pokřtí koncertem v brněnské Alterně. Kmotrem desky bude autor jejího přebalu, Jakub König, který zároveň vystoupí se sólo verzí svého projektu Kittchen.
Vstupné: 120 Kč (na místě 150 Kč)
http://goout.net/.../zapomelsem-krest-alba.../szlwfes
Zapomělsem je stesk jesenických sudet. Písničkářství kombinující folkové kořeny a výrazné poetické texty s experimentálními přístupy.
Za projektem Zapomělsem stojí Aleš Macenauer. Do širšího povědomí tuzemské alternativní scény se dostal debutovým albem Gejzír. Aktuální deska s názvem Měsíc ve váze vyšla v dubnu 2021 u vydavatelství Indies a sklidila pozitivní ohlasy ze strany kritiků i posluchačů. Hovoří se o ní jako o jedné z nejambicióznějších nahrávek letošního roku.
„Zapomělsem patří k nejzajímavějším mladým písničkářům současnosti, kteří se nebojí experimentovat s formou ani žánrovými úkroky.“ – Headliner
„Měsíc ve váze je jedna z nejzajímavějších žánrových desek letošního roku. Osobitá poetika, nostalgická atmosféra i decentní elektronika.“ – Full Moon
Maskovaný hudebník Kittchen si již svým prvním albem získal velkou pozornost hudebních fanoušků i kritiky. Roku 2015 se stal držitelem ceny Anděl za Nejlepší alternativní album a postavil se na řadu místních i zahraničních pódií.
V květnu 2021 Kittchen již jako trio vydali své třetí album Puls, jež vzniklo během pandemického roku 2020 na chatě v Jeseníkách.
See less