Dingo + Rabbit Slow

11.2.2022, 20:00

DINGO

Východní country? Proč ne. Dingo se tu toulají už pár let a zatím se rozhodně nenechají připoutat rezavým řetězem. Nestydí se za svoje občas zablácený boty ani nálady. Vydej se s nimi jejich krajinou, a vykašli se na to, co si o tom kdo myslí.

Máš v botě kámen? Vysyp ho rychle ven!

Kapela vznikla v prostředí pražské Akademie Výtvarných Umění. Zakládající členové Štěpán Dlouhý a Michal Drozen se sešli s neobvyklými nástroji - banjo a balalajka. Muzika pro ně byla vždy rovnocenná výtvarnému projevu. Postupně se torzo kapely s nově příchozím členem kytaristou Mikolášem Zikou vyvinulo ve velmi čerstvou formu country. Nakonec se přidal další výtvarník Jan Kostohryz s basou a poslední člen Šimon Bierhanzl do sestavy přidal rytmiku. Eponymní debut vyšel na podzim roku 2019 pod hlavičkou labelu Stoned to Death. Nového materiálu vzniká v kapele stále dost, v nejbližší době se můžeme těšit na druhou dlouhohrající desku.

RABBIT SLOW

Ve Vídni žijící písničkář Rabbit Slow pochází ze slováckých Milotic a na svém albu Coming waves vypráví příběhy o hledání lidské identity a domova. „Jeho skladby sálají intimní melancholií. Evokují atmosféru fotoalba z povedené dovolené party přátel. A není divu. Petr Foltýn, skrytý pod zmíněným pseudonymem, se kromě hudby věnuje také fotografování. Jako každý správný ‚kamarád‘ se ale ani on nezdráhá svým konejšivým hlasem v písních připomínat, že ne všechno je v dnešním světě úplně v pohodě,” píše AlterEcho.