Respire [can], Got a wolf [cz], Daerrwin [cz], benefiční koncert

28.6.2017, 20:00


Respire (Toronto, CAN, Zegema Beach Rec.)
post-black / screamo / shoegaze
https://respirefamily.bandcamp.com/

GOT A WOLF (CZ)
hardcore punk / mathcore
https://gotawolf.bandcamp.com/

DÆRRWIN (CZ)
post-black / shoegaze

Respire jsou kanadskou odpovědí na post-black shoegaze vlnu zastoupenou zejména výraznými deafheaven, oproti nimž Respire vyrůstají spíše na kořenech devadesátkovýho screama, než na těch metalových. Díky používání, pro žánr i nepříliš tradičních nástrojů, jako jsou trumpeta, piano nebo xylofon, a celkové post-everything náladě, cítím v jejich přednesu i nemalý vliv Sigur Rós. Polovina Respire hraje taky v emo-violence kapele Foxmoulder, se kterou navštívili Brno už před dvěma lety.

Daerrwin jsou na tom žánrově velice podobně, ovšem, co do zvuku, více než experimentálním výjezdům dávají prostor metalu. Mladí i méně mladí černokněžníci opět reflektující silný post-blackový vliv, žel však zatím bez jediné nahrávky.

Got a wolf před zhruba pěti lety, tehdy se značným vlivem Converge a prvních desek Norma Jean, svým materiálem navázali v místech, kde svoji cestu ukončili skromní velikáni Botch. Chaotický hardcore punk věrný ideím.

Celá akce bude mít benefiční charakter, což znamená, že po zaplacení nezbytných nákladů půjde veškerý výtěžek na dobrou věc. V tomto případě jsme se rozhodli podpořit organizaci letošní Alt-Pride, což je akce pod taktovkou kolektivu okolo Autonomní sociální centrum Klinika, která stejně jako loni proběhne paralelně k Prague Pride:

Alt*Pride chce být alternativou k Prague Pride. Chceme ukázat, že queer identita nemá být zbožím, předmětem marketingu či "společenské odpovědnosti firem". Chceme upozorňovat na opomíjená témata jako je třída, etnicita, původ a role sociálních nerovností ve vyčleňování a útlaku uvnitř i vně queer komunity. Chceme reflektovat vliv kapitalismu, ekonomické globalizace a s nimi spojeného konzumerismu na queer komunitu a nabídnout alternativu tradičním akcím v rámci Pride.