Dýňový démon ve vegetariánské restauraci

14.11.2016, 19:00

Ondřej Kyas | Pavel Drábek
Dýňový démon ve vegetariánské restauraci
gastronomický gesamtkunstwerk - vkusné, chutné, vtipné

Ústředním motivem mnohovrstevnatého a částečně poetického příběhu je manželský trojúhelník. Mezi pár procházející partnerskou krizí vstupuje Dýňový démon v podobě pohledné dívky z venkova a postupně ovládne celou restauraci.

Přímo na jevišti se navíc odehrává magie stvoření jídla a s mírnou nadsázkou lze také říci, že tato opera vznikla v kuchyni. Na jejím počátku stál totiž skutečně recept režiséra Tomáše Studeného na dýňový pokrm, s nímž libretista Pavel Drábek pracoval při psaní libreta. Příběh stejně jako jevištní dění je tak s přípravou vegetariánského jídla v symbióze.

V hlavních rolích Lucie Kašpárková, Hana Škarková, Jan Šťáva, Jakub Tuček, Tomáš Studený

Komorní orchestr Ensemble Opera Diversa
Dirigentka: Gabriela Tardonová
Režie: Tomáš Studený
Scénografie: Sylva Marková