UPROSTŘED: Andrea Buršová & Zdeněk Král

26.8.2022, 19:00

Zdeněk Král

Zdeněk Král je hudební skladatel a klavírní improvizátor. Vydal pět klavírních sólových CD, na tom posledním (Pianoptikum) se podílel Ondřej Veselý (Bratři), který doplnil klavír elektronickými smyčkami. Zdeněk píše scénickou hudbu pro divadla, vážnou hudbu, dětské písničky a divadelní písně. Za skladbu Magnificat obdržel prestižní cenu Classic Prague Awards. Vydal několik dětských knih a zpěvníků a kolem dvaceti autorských CD. Je protagonistou dětského pořadu Hýbánky na Déčku.

Hraje své vlastní skladby, úpravy filmových melodií, jazzové skladby a úpravy klasiky v humorném podání.

Andrea Buršová a Zdeněk Král

Andrea Buršová je herečka a zpěvačka výrazně spojená s Brnem. Vystudovala JAMU, poté byla členkou Divadla Husa na provázku. V současnosti je členkou Švandova Divadla v Praze a učí na JAMU v Brně. V roce 2012 vydala společně s hudebním skladatelem Zdeňkem Králem a smyčcovým kvartetem Indigo Quartet písňové album „Nůž na ticho“.

Zdeněk Král je autorem hudby většiny písní Andrey Buršové. Doprovází ji na klavír svým nezaměnitelným stylem. Některé písně vznikly jako součást scénické hudby do představení. Zdeněk Král je klavírista a skladatel. Píše vážnou hudbu, divadelní hudbu a dětské písničky. Napsal přes 500 písní a vydal několik dětských knih a zpěvníků. Je protagonistou dětského pořadu Hýbánky na Déčku, členem několika divadelně-hudebních seskupení, vydal kolem dvaceti CD.