Smrtislav & Holden

27.4.2017, 20:00

Notorickej samotář Smrtislav a kapela Holden, která bojuje se Střepy v postelích, vyjíždí na společné tour. Obě skupiny vydaly na podzim novou desku. Přijďte si na Flédu poslechnout jejich nové potemnělé hity.

Smrtislav

Na podzim vydal Smrtislav svoji první desku Notorickej samotář. Má temný rockový opar, ironické texty a chytlavé refrény. Ambicí kapely je totiž vzkřísit český rock.
Lídrem projektu Smrtislav je muzikant známý jako Tuzex. Vypadá trochu jako Marilyn Manson a má za sebou působení v Sunshine, Vanesse, The Prostitutes nebo ve Scissorhands a Super Tuzex Bros. Ostatní členové Smrtislava nejsou pozadu: kytarista Jakub Zachoval je známý především z Lus3, bubeník Michal Mach hraje s Benem Cristovao, vystupoval s City Lights nebo River Jordan, a basák Kryštof Mašek momentálně doprovází Mekyho Žbirku.

  

 

Holden

Pražská indie-popová kapela Holden prošla minulý rok několika změnami. Zkrátila si název a začala zpívat v češtině. Na podzim vydala nové album Střepy v postelích, se kterým vyjela na společné tour s Mandrage.
Holden se pojmenovali podle hlavního hrdiny knihy Kdo chytá v žitě a popisuje tak člověka v postpubertálním věku, který není úplně dospělý, bojuje se svým životem tak, jak nejlíp ve svém věku může. To se odráží v jejich hudbě a textech, které jsou výpovědí mladého člověka ztraceného ve velkoměstě, chodícím po večírcích a bojujícím s nešťastnými láskami.
Kapela ve složení Martyn Starý, Timon Svoboda, Vladimír Staněk a Honza Janečka funguje od roku 2010.