Elektra: Mikael Jonasson (SWE) & Orbith

22.6.2018, 21:00
 

Poslední jarní Elektra představí poprvé v ČR stockholmského DJ a producenta Mikaela Jonassona. Známá postava švédské ravové scény, člen vydavatelského teamu EXILE, producent do detailu propracovaných skladeb se sofistikovaným zvukem a důrazem na detail se těší masivní podpoře zásadních světových dýdžejů, fanoušků a rozhlasových stanic po celém světě.

Mikael Jonasson se hudbě věnuje od raného věku. Zájem mladého bubeníka a studenta hudební školy se v 90. letech nenávratně stočil k elektronické hudbě a technu. Začal shromažďovat každý analogový syntezátor, který mu přišel pod ruku a mohl si ho dovolit. Co začalo jako experimentování se zvuky, dozrálo během několika let v hudbu a v roce 1999 vydal svůj první vinyl.

Jonassonovu produkci najdeme ve vydavatelských korpusech mnoha významných labelů: Drumcode, Exile, Figure, Octopus Recordings, Phobiq. Má na kontě stovky vystoupení po celém světě. Sdílel stage s Adamem BeyeremLenem Fakim nebo Josephem Capriatim. Mezi jeho poslední zastávky patří legendární klub Berghain v Berlíně, Lehmann ve Stuttgartu, Privilege na Ibize, Lantern v Beijingu a svátek elektronické hudby ADE (Amsterdam Dance Event) v amsterodamských loděnicích.