BATCH: Fallgrapp, Island Mint, Daniel Styles

1.10.2022, 19:00

Batch, největší dávka klubové hudby v brněnské historii, propojí ve dnech 30. 9. - 1. 10. třináct klubů pestrým nadžánrovým hudebním programem za jednotné vstupné. Akci pořádá BACH - Brněnská asociace clubové hudby.

 

Batch si klade za cíl poukázat na živost brněnské kulturní sféry, bohatou hudební historii a současnost i důležitost společného hlasu aktérů na klubové scéně.
Probíhat bude v klubech Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet múz, Kafara, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, Sono Music Club, Stará Pekárna a Vegalité. Návštěvníci mohou volit mezi jednodenní či dvoudenní vstupenkou platnou pro všechny kluby.

Mezi první ohlášené kapely patří argentinská rapperka Catnapp, jeden z nejlepších maďarských hudebníků současnosti, cimbalista Miklós Lukács s triem Cimbiosis, v Praze usazený britský hudebník a spisovatel Phil Schöenfelt, ze Slovenska dorazí duo Longital nebo rapper FVCK KVLT.

 

Fallgrapp

Kapela Fallgrapp platí za jednu z ikon slovenské nezávislé scény, charakterizuje ji precizní zvuk a důmyslné aranže. Pohybuje se na hranicích žánrů jako trip-hop, downtempo nebo progresivní pop. Aktuálně čítá devět členů a funguje již téměř jednu dekádu. Dosavadní alba kapely patří ke skvostům slovenské hudební scény. Díky úspěšnému debutu Řeka (2014) drží Fallgrapp prvenství v počtu získaných hudebních ocenění Radio_Head Awards v rámci jednoho ročníku - za rok 2014 získali Fallgrapp čtyři ceny v kategoriích Album roku, Singl roku, Debut roku a Elektronická nahrávka roka 2014. Obsahuje skladby jako Ľadový útes, I.N.A či Vlasy, jejíž videoklip zaznamenal na Youtube více než milion zhlédnutí.

Island Mint

Lehká hudba na líné letní odpoledne nebo na dlouhou cestu autem někam za sluncem a mořem, i tak bychom mohli charakterizovat projekt Island Mint. Písničkář Matyáš Adámek se na pražské alternativní scéně pohybuje už několik let, v minulosti například jako frontman kapely Humdrum Lighthouse. Pod pseudonymem Island Mint tvoří hudbu inspirovanou popem 60. a 70. let, do které vkládá prvky psychedelie, shoegazeu i garage rocku. Bohatá zvuková paleta otevírá dveře do snových krajin, které jsou odrazem Matyášova vnitřního světa. 

Daniel Styles (Vitamin/Infame Radio)

Daniel Styles, původem z Kanady, se do Evropy přestěhoval, aby se mohl stát profesionálním tanečníkem baletu. Daniel je rezidentním dýdžejem klubové noci Vitamin, usiluje o propojení všech směrů hudební komunity skrze nově založený projekt Infame Radio. Spojení tance a hudby dává jeho setům nenapodobitelný náboj.