Petra Börnerová trio (CZ/SK)

30.9.2022, 19:00
Petra Börnerová trio (CZ/SK)
Acoustic folk & roots & blues „CROSSOVER BLUES“
www.petrabornerova.com
Petra Börnerová- akordeon, zpěv
Tomáš Bobrovniczký- akustická a rezofonická kytara, zpěv
Tomáš Bobrovniczký junior- bicí
 
Petra Börnerová trio je projekt české zpěvačky Petry Börnerové, slovenského hudebníka Tomáše Bobrovniczkého a jejich 12-ti letého syna Tomáše, který hraje na bicí nástroje. Repertoár tria je postavený na převzatých i vlastních folk-bluesových písničkách. Trio je možné vidět v klubech, kavárnách ale i na festivalech. Na rozdíl od ortodoxně bluesové minulosti se dnes zpěvačka Petra Börnerová nechává inspirovat též folkovými, jazzovými a rockovými podněty. Výsledkem je kultivované z jazz - blues vycházející písničkářství na špičkové instrumentální úrovni. Petra Börnerová trio má za sebou stovky vystoupení nejen v ČR, ale i v zahraničí.
Tomáš Bobrovniczký získal ocenění Bluesman roka 2012, které udělila Slovenská bluesová společnost. Tomáš Bobrovniczký hrál a spolupracoval s umělci a kapelami jako Steve Clayton & the Wild Bluesmen, Kenny Neal, Eddie Martin band, Gwyn Ashton, Hans Theessink, Louisiana Red, Chris Duarte, Bob Margolin, EB Davis, Bluesweiser, ZVA 12-28 band, Stan the Man, Luboš Andršt, Roman Pokorný, ...
Petra Börnerová a Tomáš Bobrovniczký získali v roce 2017 ocenění v anketě portálu bluesmusic.cz v kategorii “Osobnost české bluesové scény v roce 2016”.
Petra Börnerová trio získalo v roce 2018 ocenění v anketě portálu bluesmusic.cz v kategorii “Osobnost české bluesové scény v roce 2017”.
Petra Börnerová trio získalo v roce 2019 ocenění v anketě portálu bluesmusic.cz v kategorii “Osobnost české bluesové scény v roce 2018”.
Anketu každoročně vyhlašuje portál bluesmusic.sk
V roce 2017 a 2018 s formací příležitostně hostoval i slovenský baskytarista Fedor Frešo, s kterým nahráli i CD „Live 2018“.