JazzFestBrno I Matthew Stevens & Walter Smith III + Antonio Sánchez & Bad Hombre

23.3.2022, 19:30
Během koncertu 23. 3. 2022 v brněnském Cabaretu des Péchés vystoupí kytarista Matthew Stevens a spolu s ním saxofonista Walter Smith III. Dalším hostem bude bubeník Antonio Sánchez, který tentokrát na „JazzFestBrno“ zavítá s kapelou Bad Hombre nominovanou na letošní Grammy.
Kytarista Matthew Stevens s oblibou rozpouští hranice mezi jazzem, rockem a ambientní hudbou. Saxofonista Walter Smith III je ztělesněním slov Dizzyho Gilespieho, který tvrdil, že správný hudebník má být vždy jednou nohou v minulosti a tou druhou v budoucnosti. To stejné reflektuje i jejich společný projekt In Common – tři alba s totožným názvem odlišené pouze číslovkou. Všechny tři desky mají jedno společné – nabízejí jedinečnou příležitost slyšet hudební rozhovory mezi interprety ze všech koutů jazzové scény, kteří spolu v některých případech hrají zcela poprvé. V koncertním provedení se k ustálené dvojici přidají kontrabasista Harish Raghavan a bubeník Jonathan Barber.
Rodilý Mexičan Antonio Sánchez se po boku Pata Methenyho, Chicka Corey či Michaela Breckera vyšvihl na začátku milénia do nejvyšší jazzové ligy, aby v ní brzy začal utvářet svůj vlastní hudební vesmír s projektem Migration. S ním debutoval v roce 2007. Hudebník také získal čtyři Grammy za soundtrack k filmu Birdman od režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita. Brněnští fanoušci si Sáncheze mohou pamatovat z koncertu Unity Band Pata Methenyho v roce 2012. Na letošní jaro plánuje Sánchez vydání alba SHIFT (Bad Hombre Vol 2) s pestrou směsicí hostů – od zakladatele Nine Inch Nails Trenta Reznora přes mexickou zpěvačku Lilu Downs, basistku Meshell Ndegeocello až po rockera Davea Mathewse. V koncertní formaci se představí se svými osvědčenými parťáky, kterými jsou zpěvačka Thana Alexa, klávesista Bigyuki a baskytarista Lex Sadler.