Sklad by Walda

26.2.2022, 20:00
Honza Walda Valík (*1987, Jedlka) je pokusný básník, fotograf, ale především muzikant, zpěvák a kytarista. Jeho tvorba nezapře vlivy českých folkových kořenů, progresivně rockových a vůbec rokenrolových šedesátek, ale ani pozdější punk a heavy metal. Tedy ani písničkář, ani rocker, ani psychedelik. Prostě a především živelné a niterné písně o člověku z člověka.
 
 
hosté (autorské čtení):
 
Eliška Hondlová (*1995) pochází z Mikulova. V současné době žije v Brně, kde studuje Literaturu a mezikulturní komunikaci na FF MU. Kromě psaní básní píše texty písňové a ráda zpívá. Je také členkou skupiny Vítrholc. Její texty si můžete přečíst na webu Nedělní chvilka poezie, Literární soutěž Františka Halase nebo na ostravské literární platformě Harakiri Czurakami.
 
Krista Kašpar (*1992) žije v Brně. Na Ostravské univerzitě vystudovala Intermediální umění v ateliéru Petra Lysáčka. V rámci studia na FaVU VUT nyní pracuje na dizertaci se zaměřením na stárnutí umělců. Je členkou uměleckých skupin In Saček Veritas a Vítrholc.
 
Karel Škrabal (* 1969 v Jihlavě). Přes čtyřicet let žil v Brně, teď žije v Praze. Vydal sedm sbírek, poslední z nich se jmenuje Nikoho nečekám. Zakládající člen umělecké skupiny Vítrholc. Provozovatel a editor webu Nedělní chvilka poezie.CZ. Živí se jako novinář. Je ženatý a má dva syny.
 
Milan Urza (1983) je kytarista, zpěvák, textař a spisovatel. Frontman alternativní skupiny První Hoře a temně folkového dua Kaspar Melichar, v posledních letech také sólový písničkář. Dosud vydal dvě sbírky poesie a tři romány. Pochází z Jičína, druhým domovem je v Praze.