Bottled Fish (KZ/RU/UA)

19.1.2023, 20:00
Všechno to začalo sny a příběhy, které si kytaristka Asya vymýšlela. Vždy si je představovala jako filmy, až se jednoho dne k filmům v její hlavě zrodil i soundtrack, tedy první písně kapely Bottled Fish. Fascinace hudbou, hra s přetvářením formy písní i žánrů, kombinace indie-rocku, alternativy, špetky psychedelie i synth-wavu stojí na duu tvořeném Asyou Shakurovou a Nikitou Zhitnikovem.
Ona pochází z Kazaně, Tatarstánu, Nikita z Kazachstánu, kapelu dotváří klavírista Anton Saller z Ukrajiny. Na scéně se pohybují od roku 2019, odehráli několik desítek klubových a festivalových koncertů. Roku 2020 vydali debutové EP No One, v médiích byli přirovnáni k Nierice či Air.
Letos vydali nový singl a videoklip Covenant s jasnou šedesátkově psychedelickou linkou. Covenant předznamenává vydání první dlouhohrající desky s názvem Dreams Lie, která vyjde na začátku roku 2023.
Z médií:
“První EP pražských Bottled Fish o čtyřech písničkách evokuje pár indierockových jmen typu Nierika. Osobitá atmosféra, it was rainy in Hong Kong. Slušný začátek.”
- © Full Moon Zine
“Bottled Fish mě svádí názvem kapely a prvního songu klasifikovat do škatule sad-rainy mood music. Pravda je však trochu odlišná. Hned úvodní písní odhalují, že se jedná o velice temnou atmosférickou kytarovou hudbu. Nálade je tu opravdu smutná. S občasným hmatem do temně bluesové psychedeliky mohou Bottled Fish připomenout třeba Air, Becka či kapely z klasického kánonu (Cream, Crosby, Stills, Nash and Young). Angličtina v písních na EP „No one“ je nad mé očekávání... Samotná hudba Bottled Fish se dá vnímat jako precizně hraný indie-rock, který své fanoušky jistě najde...”
- © Headliner
Links:
YouTube Covenant: https://youtu.be/IWoFbZeppJ8
Streamovací platformy: https://songwhip.com/bottledfish/covenant