Jan Běťák, Jura Veska a Petr Hruška

12.4.2024, 20:00
▶︎ Jan Běťák - dříve vystupoval jako houslista s kapelou Bezobratři, v roce 2023 vydal společně s řadou hostů autorské písňové album Napodobování písma, o kterém básník Petr Maděra napsal: "...ale hlavně je z písní cítit, že vypovídají něco důležitého a osobního. Posluchači budou při každém dalším poslechu překvapeni novým významem, detailem, nikdy s nimi nebudou úplně hotovi a budou se k nim bezpochyby vracet...“
FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=61552918161337
▶︎ Jura Veska - ostravský písničkář s karpatskou duší, autor mnoha desítek dosud pohříchu nevydaných poetických písní, z nichž řada mezi přáteli zlidověla. Vzácný, nezdolný člověk věčně dobré mysli, milovník vyčichlé turecké kávy a sladkého vína, vášnivý běžkař opovrhující strojově upravenou stopou. Intuitivní stavitel a hospodář, jehož výjimečné neúspěchy potvrzují, že vůle a fyzická síla vždy zvítězí nad nespolehlivou technikou a pohodlím.
▶︎ Petr Hruška - básník, spisovatel, editor a literární historik, autor řady básnických sbírek, krátkých próz i odborných monografií. Jeho verše byly mnohokrát oceněny - mj. obdržel cenu Magnesia Litera za poezii (Spatřil jsem svou tvář, 2023) nebo Státní cenu za literaturu v roce 2013 za sbírku Darmata. Jeho autorská čtení bývají velkým zážitkem.