Trapeři / Sakrapes / Svaťa Kotas Band

19.1.2018, 19:00

Koncert významných brněnských pikerů – šedesátníků

 Koncert přichází se „zpětnou platností“ – téměř po roce od prvních šedesátin - a  nabídne vystoupení 3 kapel, ve kterých se představí jubilanté Petr Surý, Pavel Petržela a Svaťa Kotas.

 

TRAPEŘI S ROBERTEM KŘESŤANEM

kapela, která hrála na brněnské scéně v 70. letech, ze které vzešli oslavenci Petr Surý (Vědro, Trapeři, Druhá tráva, Kamelot, Javory …….) a Pavel Petržela (Trapeři, Poutníci, Vědro, Konečná stanice, Kaktus a Sakrapes). Kapela hraje ranou tvorbu Roberta Křesťana, který byl rovněž u jejího vzniku v roce 1972.

https://www.facebook.com/traperi.s.robertem.krestanem/

 

 SAKRAPES

Amatérská kapela, která vznikla z „pohrobků“ brněnského bluegrassu – Smutňáci, Eben, Uhlák, Vědro, Trapeři, Poutníci. Poslední stabilizovaná sestava v současné době vydává své druhé CD s názvem Navěky a den, kterým chce vyjádřit věčnou lásku k této hudbě. Na albu lze slyšet starší bluegrasovky zaniklých kapel a písně nové s vesměs převzatými melodiemi. Nové album chceme při příležitosti tohoto koncertu pokřtít kmotrem Křesťanem. Sakrapes nyní kaučuje Pavel Páca Petržela, který přispěl na nové CD i několika svými texty. V kapele se blýskne excelentní banjista Václav Vacek (dříve Eben, Poutníci, Vědro a The Roll Boys).

http://www.sakrapes.cz

 

 SVAŤA KOTAS BAND

Jako poslední oslavenec se představí brněnský progresivní banjista Svaťa Kotas (dříve Spáči, Poutníci, Fragment ), který svými hudebními nápady doplňuje tvorbu kytaristy Tomáše Vojtka. Těžiště repertoáru tvoří i nadále vlastní skladby v češtině i angličtině.

http://bandzone.cz/svatakotasband