The Slots - křest singlu & klipu Maybe

11.11.2021, 20:00
The Slots představují druhý singl z připravovaného EP, který ve studiu Andel Sound nahrál producent Gordon Raphael. "Maybe" je píseň o vztahu, ve kterém není všechno tak, jak se zdá. Vizuálně poutavý videoklip animoval David Daenemark v předpremiéře jej máte možnost spatřit poprvé naživo. I když kapela nemá ráda tradiční křty, Brno je i v tomto ohledu vyjímečné a jako velmi vzácný host a kmotr se představí Daria Hrubá z legendární kapely Loretta.
 
 
DIFFSONIC
Pětičlennou brněnskou alternativní kapelu Diffsonic charakterizuje soulový vokál, triphopové prvky a psychedelické kytary a synthy. V čele sestavy stojí zpěvačka Veronika Janošková, která tvoří také videa – klip k jejich první nahrávce Last Night (2019) podtrhla lynchovskou estetikou. V roce 2020 vydali další dva singly (Inside People, Knife in Flowers) přístupem DIY a během covidové pauzy intenzivně pracovali ve studiu na připravovaném EP. Letos v květnu natočili záznam koncertu pro kyjovské Fakin Sessions.
 
Emozpěv
emozpěv je kapela. Hudební základy mají kdesi v české písničce, ale nečekejte přílišnou alternativu ani rádiový střední proud. Naopak, připravte se na syrový a dravý indie rock s melancholickým nádechem nejen v textech, ale i v celkovém provedení. To dělá z emozpěvu jednu z nejnápaditějších skupin, kterou lze v Čechách potkat. Emozpěv má za sebou dynamický vývoj od sólového písničkáře přes duo, trio, kvartet až po plnou kapelní sestavu. Na kontě mají již tři desky. Z prvního eponymníhoalba zabodoval v hitparádě Velká Sedma na Radio 1 singl Svár, který se stal celkovým vítězem za rok 2014. Druhou desku s názvem Hebké bolesti produkoval Boris Carloff a na podzim 2016 vyšla na labelu Tranzistor v distribuci firmy Supraphon, tato se setkala se širším ohlasem a například hudební magazín Headliner jí charakterizoval jako jednu z nejvyzrálejších indiefolkových nahrávek z poslední doby. Krátce po vydání “Hebkých bolestí” se k autorské dvojici ve složení Ondřej Vratislav Vyšehradský a Martin Drahoňovský přidali kytarista Dalibor Hrubeš, klávesista Matěj Porteš a naposledy bubeník Vítězslav Patočka. Kapela vydala na jaře 2020 nové album Spolu.
http://emozpev.cz
http://facebook.com/emozpev
http://instagram.com/emozpev
http://emozpev.bandcamp.com