Starobrno Free Night: ÓDA77 & Michaela Chillová, Zabiť Františka, Nebeztebe

6.6.2022, 19:30
Traduje se, že Free Nighty jsou teď ještě lepší než před tím! Tak to přijď zkontrolovat a užít si klubovou atmošku a skvělý kapely!
Na oblíbených Nightech vždy představujeme především talentované, určitě nadějné, a hlavně vycházející hvězdy. Většinou je hledáme v Brně, ale nebojíme se jít i dál. Červnový Starobrno Free Night představí 3 kapely a ani jedna z nich by neměla uniknout tvojí pozornosti! Vstupné je zdarma, avšak dobrovolným příspěvkem podpoříš kapely, aby mohli snáz rozjet svoji (snad) hvězdnou kariéru.
 
ODA77 a MICHAELA CHYLOVÁ
Kapela ÓDA77 v čele s front girl Míšou Chillovou je vskutku pulzujícím hudebním tělesem, které hraje fúzi folku, rocku a popu. Představují vlastní tvorbu, založenou na citlivém vnímání světa a životním příběhu jejich front girl. V sestavě kontrabas, housle, bicí, kytara a zpěv hledají cestu mezi tradičními a netradičními zvuky. V čem je ovšem jejich gró, je energická atmosféra živých koncertů a komunikace s publikem. Bezprostřední, historky a rádoby vtipné připomínky Míši Chillové, totiž sem tam hraničí se stand upem.
 
ZABIŤ FRANTIŠKA
Zabiť Františka je slovenský alt-folkový pesničkár, ktorý vo svojej tvorbe kĺbi indie-pop a česko-slovenský folk. Výrazným prvkom vystúpení Zabiť Františka je jeho clivý a podmanivý hlasový prejav podčiarkujúci intertextuálne bohatú lyrickú časť hudby. V marci 2021 vydal eponymný debutový album.
 
NEBEZTEBE
Dynamický folkrock s videoprojekcemi za zády, energický, křehký a alternativní současně. Ambientní plochy, groove, harmonické stavby. Nabízíme cestu naším světem, světem "nebe z tebe". Na střídačku jsme navíc dva z nás bicman a všichni basák. Uslyšíte naživo celé nadcházející album Zásobování duše, takže i singly Srdcovqa a Přání + pár starších pecek jako Delirious Dream a úplnou jarní novinku - protestsong Mariupol.