April Weeps & Vanguard – Cataclastic & Tension Tour BRNO

10.9.2022, 19:00
Česko-slovenská metalová soudržnost bude na podzim opět vzkvétat! Řeč je o "Cataclastic & Tension Tour", na kterém spojí síly brněnští VANGUARD a slovenští APRIL WEEPS, které v rámci jejich zastávek doprovodí speciální hosté. Kapela VANGUARD, pocházející z moravské metropole není na místní scéně žádným nováčkem. Svůj osobitý moderní death metal pumpují do svých fanoušků od roku 2015, na kontě mají dvě alba, čtyři videoklipy a odehráli desítky klubových či festivalových vystoupení v České republice, včetně turné s návštěvou Polska a Slovenska. Kromě zaručených vypalovaček kapela na nadcházejících koncertech představí také nový materiál ze svého nadcházejícího třetího alba "III". Slovenští atmosféričtí APRIL WEEPS vydali začátkem června své třetí album "Cataclastic", které je koncepčním dílem zabývajícím se životním příběhem jedince v současné moderní době, odsouvajícím jeho potřeby do pozadí. Na tomto albu kapela ještě více prohloubila rozmanitost své předchozí tvorby, vstoupila do dosud neprobádaných sfér a přitom si zachovala značně dravý a emocionální náboj. Reakce fanoušků i médií na album jsou zatím velmi pozitivní a superlativy rozhodně nešetří. To se projeví i na nadcházejícím turné, které bude věnováno výhradně tomuto albu v celé jeho šíři.
NEUROTIC MACHINERY
Tachovští harcovníci, kteří to na scéně válčí už od roku 2006. Jejich hudba měla za léta už mnoho tváří, ale s nedávno vydaným albem "A Loathsome Aberration" se pohobují kolem hloubavého progressive death metalu. Opět můžeme očekávat technickou nálož vedenou hned dvojicí vokalistů.
https://www.facebook.com/neuroticmachinery
https://youtu.be/P41qDrpSVIs
INCEPTION OF FALL
Tato stále relativně mladá kapela z Kroměříže se v od svých spíše deathcorových začátků v současnosti vyvíjí směrem k progresivnějšímu pojetí death metalu. Těšit se můžete na energickou show která potěší každého fandu techničtějšího pojetí žánru.
https://bandzone.cz/inceptionoffall
https://youtu.be/lPonEJ9FvRQ