Maraton hudby 2018: Folklor

11.8.2018, 11:00

nádvoří Staré radnice od 13:00

Cimbalom dualité 13:00

Manželé Spěvákovi jejichž životní i profesní cesty spojil cimbál. Toto oceňované duo program zahájí. Předvedou nám, jak zní klasická hudba na nástroj, který si většina z nás spojuje s hudbou lidovou. Dopředu však prozradíme, že i v tomto případě se můžeme těšit na malé výlety do folklorního světa.

 

Vlastimil Ondra s rodinou 14:00

Pan učitel, vedoucí souborů a hlavně výborný zpěvák a muzikant tělem i duší, který už probudil lásku k folkloru v mnoha dětech i dospělých. Neodmyslitelně patří do hornatého kraje kolem Bánova a Nivnice. Na Maratonu hudby vystoupí se svojí neméně nadanou rodinou.

 

Mužský sbor z Kyjova 15:00

Cimbalista Jura Petrů z legendární muzikantské rodiny nám předvede svůj pěvecký sbor. Silné mužné hlasy jsou dech beroucí samy o sobě, a však upřímná radost a prožitek ze společného zpívání, to je přidaná hodnota, která kouzlí na tvářích úsměvy.

 

DFS Dyjavánek ze Znojma 16:00

Dětský folklorní soubor s více než třicetiletou tradicí nás provede svým pestrým repertoárem. Předvedou se nám obě cimbálové muziky souboru a všechny taneční skupiny od nejmladších dětí po velké školáky.

 

CM Vojtěcha Konečného 17:15

Nadaní mladí muzikanti, kteří se potkali v Brně na studiích a zjistili, že je baví hrát spolu. Nápadité a kvalitní podání nejen slovenského folkloru nám zakončí odpolední program Maratonu hudby 2018. Chcete-li si zazpívat a zatancovat, netřeba se ostýchat.

 

HM Petra Mičky, ĽH Poľana a hosté… 20:00

Obě muziky, které se nám v hlavním večerním programu představí, se snaží interpretovat lidovou hudbu v co možná nejvěrnější a nejpravdivější podobě. Během večera nám představí osobité regiony moravsko-slovenského pomezí, které se ukrývají v kopcích a dolinách Bílých Karpat. Po rozkvetlých voňavých loukách z Kopanic, přes Horňácko až na Myjavu nás alespoň prostřednictvím písně provede ĽH Poľana a HM Petra Mičky.