Disonant + TheCoffees + ŇUŇU

6.4.2022, 20:30

Jedinečný trojkoncert Brno-based kapel nastupující generace, která si rozhodně nebere servítky. Všechny tři kapely si zakládají na vlastní tvorbě a hlavně českých textech. Mají za sebou už desítky koncertů. V Metru představí svoje nejzásadnější songy i nové singly z repertoáru. Večer bude skvělým průřezem aktuální „garážové“ alternativní tvorby jihomoravské metropole. 

The Coffees

Místy elektronický pop provázaný jemným hlasem a ostrou kytarou. Kapela známá spíše na východě Moravy (Zlín, Uherské Hradiště), nyní zabydlená v Brně. České tklivé texty, které vám svůj význam jen tak nevyzradí a hudební obálka jež vaši pozornost jistě upoutá. Aranže jsou postavené na vintage soundu zaobaleném efekty a synťáky. Do jejich koncertu se dá velice snadno ponořit a naladit se na jejich vlnu…

 

ŇuŇu

„Poslouchej ŇuŇu“ nemohlo minout snad nikoho, kdo se pohybuje v Brně. Tahle partička je svá, věrná svému liberálnímiu stylu a klubovým pódiím. Pro openingy na turné si je vybrala kapela Wohnout, z čehož vyplynuly i další spolupráce. Před nedávnem rozšířili sestavu ještě o jednu kytaru. Můžeme se tedy těšít na poctivý kytarový sound a určitě i nějaký fórek, jak mají kluci z ŇuŇu v oblibě. 

 

Disonant

Mladí a energičtí borci, kteří si prošli i revivalama. S postupem času však upustili od převzaté muziky a v ustálené formaci se pustili do vlastní tvorby. Jeji inspirací jsou například Slash, Muse, Periphery, nebo i Lucie. Píšou si své české texty, jejichž tématy jsou často sociální stereotypy.