B-Side Band feat. Jay Delver and Lash & Grey (SK)

2.6.2022, 20:30
Brněnský B-Side Band, vítězové Cen Anděl v kategorii Slovenské album Lash & Grey a frontman brněnských funkových Jay Delver spolu na jednom pódiu v Metro Music Baru!

Slovenská dvojice Kristíny Mihaľové a Jakuba Šedivého vystupující pod názvem Lash & Grey od svého vzniku získává jedno ocenění za druhým. Od slovenských Radio_Head Awards za Nejlepší debutové album přes Objev roku na New Faces of Slovak Jazz až po čerstvé vítězství Cen Anděl v kategorii Nejlepší slovenské album roku. Evropskou hudební scénu oslnili natolik, že zcestovali bezmála desítku prestižních festivalů ve Francii, Německu či Belgii.

Dalším objevem aktuální scény, který se na pódiu setká s B-Side Bandem, je zpěvák, klavírista a saxofonista Jakub Urbánek z brněnské rock-funkové skupiny Jay Delver. Nadaný skladatel se svou kapelou rovněž reprezentoval svou zemi v zahraničí, naposledy například v Paříži v Českém centru či na srbském Nišville Jazz Festivalu. Jako předskokani rozvášnili v domácím Sono Centru fanoušky čekající na koncert americké kytaristky Maliny Moye. Kapela je také vítězem soutěže Jazzfruit festivalu Mladí Ladí Jazz.