Son Mieux (NL)

14.2.2024, 20:30
Pop

Sedmičlenná nizozemská kapela Son Mieux dělá hudbu, kterou v dnešní době potřebujeme: taneční pop s disco vlivy a velkými gesty. Bohaté aranže jako ze sedmdesátých let s osobními příběhy a moderní produkcí.

Jejich druhé album The Mustard Seed vyšlo na konci roku 2021 a všude kolem sklízí vysoké hodnocení. Dokonce získalo cenu Edison (nizozemská Grammy) za nejlepší album a nasbíralo již přes 15 milionů streamů. Singl ‚Multicolor‘ s více než 20 miliony streamů se stala číslem 1 rádiového vysílání v Nizozemsku po celé týdny a jako největší píseň holandské festivalové sezóny toho roku ukázala, že hvězda kapely stále jen stoupá.

Ale tam, kde tato sedmička skutečně září, je jeviště s energickými, dobře aranžovanými show, kde emoce překypují a tanec je klíčový. Není divu, že kapela byla toto léto rezervována více než 45krát a jen v roce 2022 prodala přes 25 000 vstupenek. S jejich první evropskou titulkou vloni na podzim a hraním na festivalech po celé Evropě, z nichž jeden je Montreux Jazz Festival, se kapela ujistila, že je připravena vzít svou hudbu do zahraničí. Letos brázdí Evropu křížem krážem. V létě odzbrojili publikum na maďarském Szigetu.

Son Mieux tvoří Camiel Meiresonne, Maud Akkermans, Quinten Meiresonne, Olivier Lucas, Justin Schellekens, Timo Prins & Niels de Maa.

Nový singl ‚Tonight‘ je ke shlédnutí zde