Jay Delver

11.4.2024, 20:30

Kluk z bohunického sídliště, který měl pocit, že prohrává svou životní cestu a okolní svět se mu doslova ztrácí před očima – zkouší si proto stavět svůj vlastní, plný harmonie a barev. V tomto prostoru vytváří imaginární postavu jménem Jay Delver, která se stává námětem i hlavním hrdinou budoucích hudebních příběhů.

Jakuba a jeho vizi postupně obklopily svébytné umělecké osobnosti, kdy každá z nich dala iluzorním představám o něco konkrétnější obrysy. Kapela se po letech experimentování našla ve zvuku alternativního popu s celou řadou soulových, funkových i rockových vlivů, od Billyho Joela přes Eltona Johna až k Harrymu Stylesovi.

Jay Delver v posledních letech sbírá samé silné koncertní zážitky – za všechny lze uvést vystoupení na Mendel Festivalu, Groove Brno, Besedě u Bigbítu či Hradeckém Slunovratu. Došlo už i na expanzi mimo ČR, konkrétně na Nisville Jazz Festival v Srbsku a koncert pro České centrum v Paříži, kam se podívali díky prvenství v soutěži Jazzfruit.

V tomto roce se spolu s Jay Delver můžete těšit třeba na festivalu Metronome, navíc očekávejte i vydání hned několika singlů, které se už v této chvíli připravují na vyslání do světa.