Poesía de ritmo

6.6.2018, 20:30

POESÍA DE RITMO
Poesía de ritmo je nově vzniklý hudebně-taneční projekt, inspirovaný argentinským tangem (A. Piazolla, C. Gardel),jazzem a flamencem. Všechny tyto vlivy jsou výchozími prvky pro společnou improvizaci a to v obsazení: Iva Bartošová (piano), Jitka Břízova (housle) a Jana Šafaříková (tanec). Hudební příběhy, místy melancholické, jindy energické, připomínají atmosféru zašlých časů, hořko-sladkých filmů s tancem, kde je místo pro všechny pocity, vášeň se střídá se smutkem, nostalgie s hravostí a to s dojímavou upřímností, ve které je ale cítit nadsázka.

Link:
www.artepertutti.cz/poesia-de-ritmo
https://www.facebook.com/Ivapianist
Vstupné 100dospělí / 80 studenti

Iva Bartošová
Je pianistka, zpěvačka, improvizátorka. Hudba je její vášní i profesí, současně se věnuje také její výuce a dělá jí radost předávat své zkušenosti těm, které to zajímá.Vzdělávala se v
klasické hudbě, cítí se však být ovlivněna také jazzem a jinými hudebními žánry, tvoří své autorské skladby a texty. Po studiu brněnské konzervatoře studovala na Vysoké škole muzických umění v Bratislavě, kde získala magisterské vzdělání, podnikla roční stáž v rakouském Grazu. Vystupovala také v zahraničí (USA, Dánsko, Německo).
V poslední době se věnuje také hudební improvizaci, o které říká: "Improvizace je pro mě jako otevřený prostor, který vybízí k tvoření, nabízí mnoho nových možností vyjádření sebe
sama. Jsou to pocity, energie mezi posluchačem a hudebníkem, inspirace, radost, spontánní nápady jak sdělit staré novým způsobem.

Jitka Břízová
Je houslistka, miluje hru na housle a vystupování je její vášní. Potřebuje vytvářet umělecké projekty a být v kontaktu s lidmi. Skoro 10 let působila ve východních Čechách, kde vyučovala a působila v oblasti komorní klasické hudby. Za zásadní považuje roční angažmá v orchestru v Mexiku. Nyní žije v Brně a hraje hudbu mnoha stylů - klasická hudba, latin jazz, klezmer, balady, folk a velice ráda improvizuje. Její život ji přináší nutkavou touhu tvorby - vytváří houslové balady. Jejím aktuálním projektem v rámci něhož zajišťuje hudební vystoupení nejenom pro soukromou sféru, je hudební agentura Arte per tutti. Ale více o ní se dozvíte, když hraje.

Jana Šafaříková
Tančí od svých pěti let a je to pro ni neoddělitelná součást jejího života. Vyzkoušela spoustu tanečních stylů, avšak teprve ten flamenkový ji uchvátil svou barevnou škálou a takřka neomezeným prostorem pro taneční improvizaci, což umožňuje vyprávět příběhy sin palabras - beze slov. Setkání s Ivou, Jitkou a jejich vášní pro volnou hudební formu vyústilo v nesmírně inspirativní spolupráci, která ovlivňuje její další taneční kroky.