tomáš hrubiš & mazoch / piano performance

10.9.2021, 19:30
..mezi expresí, impresí a minimalismem..
Hudba klavíristy a výtvarníka Tomáše Hrubiše se svou proměnlivou dynamikou a výrazem pohybuje mezi impresí, expresí a minimalismem. Využívá kombinaci zvuku preparovaného klavíru a syntezátoru s přesahy k experimentální či filmové hudbě.
Natočil dvě řadová alba: debut Tlecí doba (2016) a kritikou velmi dobře přijatý Raport (2017). Obě vyšly u pražského labelu Polí5. V nedávné minulosti spolupracoval například s Jiřím Jelínkem-saxofonistou někdejších Psích vojáků, s Tomášem Vtípilem (Dg307, Načeva a další) nebo s bubeníkem Martinem Čechem (Lesní zvěř, Hrubá hudba). V současné době dokončuje své třetí album.
https://poli5.bandcamp.com/album/raport
Petr Mazoch je autor instrumentální hudby, který debutoval albem Gray Scales (2020). Motivy, jejichž středem je piano, kombinuje dalšími akustickými nástroji, nejčastěji ve formě ambientních loopů. Tvoří a žije v Praze a ve své tvorbě reflektuje současné tendence elektro-akustické ambientní hudby, spolu s písničkářskými vlivy. V poslední době vystupoval s umělci jako Stanislav Abrahám, Jono Heyes, Tomáš Hrubiš, Anna Štěpánová, Simeon Walker, AidKid a dalšími. Je organizátorem Piano Day Prague, Nils Frahm jeho skladby zařadil na Piano Day Playlist.
https://mazoch.bandcamp.com/album/gray-scales