Radůza

28.3.2022, 19:00

Zpěvačka Radůza je osobitá žena s nezaměnitelným hlasem, multiinstrumentalistka, autorka hudby a textů, která si svými vystoupeními získala i diváky Národního divadla Brno. Její jméno zdobí také letošní koncertní sezonu. Těšit se na ní můžeme v neděli 24.3.2019 v Mahenově divadle od 19 hodin!

 

Radůza začínala s převážně bluesově zabarveným repertoárem na ulici, kde ji v roce 1993 objevila zpěvačka Zuzana Navarová. Již tři dny na to zpívala ve svatyni českých zpěváků, v pražské Lucerně. V květnu téhož roku stála opět na pódiu Lucerny, ovšem tentokrát jako předskokanka hvězdy amerického popu Suzanne Vegy. V létě 1999 pak měla stejnou čest při koncertě Mikea Oldfielda.

Od té doby vydala několik velmi úspěšných sólových alb, jež bez jakékoliv reklamy lámou rekordy v prodejnosti.

Rok 2003 přinesl Radůze ocenění v podobě tří sošek zlatých Andělů. Její album "... při mně stůj" se drželo několik týdnů na předních místech v žebříčku prodejnosti, a tak nebylo překvapením předání zlaté desky. V roce 2004 získala ocenění v anketě Český slavík jako Skokan roku.

Rok 2010 byl pro Radůzu přelomový. Založila vlastní label Radůza records, na kterém v daném roce vydala album „Miluju vás“. V roce 2011 spolupracovala s kapelou Zrní a vydala jejich album "Hrdina počítačový hry jde do světa". Rok 2012 - CD a DVD "Ocelový město", 2014 - CD "Gaia". Jako další  titul jejího vydavatelství vyšlo v roce 2015  album "Marathon - příběh běžce", k němuž napsala i knihu povídek. O rok později přichází na svět filmový soundtrack ke snímku "Tenkrát v ráji".

Loňské vánoční album "Studna v poušti" letos aktuálně následuje nové album "Muž s bílým psem". Zpěvačka v něm vzdává čest všem autorům trampských písniček a indiánských příběhů. Součástí je zpěvník a kniha s indiánskou tematikou - jak v tištěné formě, tak ve formě audioknihy.