Balet NdB 2: Tma / Královská večeře / Symfonie č. 7 Allegretto

29.1.2024, 19:00

Juniorský soubor Balet NdB 2 zahajuje svoji druhou sezonu. Podzimní Program 3 představí tři původní choreografie baletní mistryně Markéty Pimek Habalové, uměleckého vedoucího Baletu NdB 2 Uladzimira Ivanoua a uměleckého šéfa Baletu NdB Mária Radačovského.

TMA / Markéta Pimek Habalová

Příběh dvou lidí, jejichž nezlomná láska se snaží překonat nepřízeň osudu. Těžká zkouška v podobě nuceného odloučení přináší mladým hrdinům strach, bolest, ale i naději, která jim pomáhá překonat chvíle největšího soužení.

KRÁLOVSKÁ VEČEŘE / Uladzimir Ivanou

Na královské večeři budou diváci svědky těch nejhorších lidských vlastností a činů. Hlavní roli zde bude hrát přetvářka a pokrytectví, lež a zrada. Svou úlohu ale sehraje i náhoda a pochopíme, jak je důležitá správná strava.

SYMFONIE Č. 7  ALLEGRETTO / Mário Radačovský

Mário Radačovský uchopí skrze hudbu Dmitrije Šostakoviče a jeho slavné Leningradské symfonie, která poprvé zazněla v blokádou sužovaném Leningradě v roce 1942, závažné téma brutální agrese vůči svobodnému národu. Dílo se pro svět stalo symbolem boje proti fašizmu a paradoxně ti, kteří byli tehdy v roli obránců, jsou dnes agresory.

Premiéra: 26. října 2023 v divadle Reduta od 19.00 hodin