Radůza

26.3.2024, 19:00

PÍSNIČKÁŘKA RADŮZA VYDÁVÁ SVÉ PRVNÍ „BEST OF“

Radůza v roce svého kulatého životního jubilea se rozhodla bilancovat a vydává dvojalbum nazvané Bylo nebylo, které obsahuje výběr nejúspěšnějších písní, jež složila v průběhu dosavadních třiceti let své hudební dráhy, kdy vydala třináct sólových alb, dvě koncertní DVD, jeden soundtrack, tři audioknihy a získala tři prestižní ceny Anděl.

Výběrové dvojalbum Bylo nebylo vychází 20. října 2023 na značce Radůza Records a je v exkluzivní distribuci Supraphonu. Obsahuje i tři nové nahrávky oblíbených skladeb Madeleine, Prostři stůl a Madona a Botticelli v nových komornějších aranžích, které naznačují kam by v příštích letech chtěla směřovat.

S výběrem písniček na best of album Bylo nebylo Radůze pomáhali sami její posluchači, kteří na sociálních sítích hlasovali pro skladby, které by na něm rádi měli. Od začátku roku Radůza pravidelně zveřejňovala hlasovací ankety, jejichž výsledkem je kompilační dvojalbum, na němž autorka a interpretka shrnuje a bilancuje svoji dosavadní tvorbu. K poslechu se tak nabízí jak její největší hity, tak překvapivě i písně alternativnějšího ražení, které si k autorčinu překvapení posluchači vyžádali. „Byla jsem nesmírně překvapená a potěšená, že si lidé oblíbili i písničky, které svojí stavbou mají velmi daleko k rádiovým hitům a které mám také moc ráda.“, komentuje výběr písničkářka. „Při sestavování desky mi bylo, jako bych se probírala svým deníkem. Vybavovaly se mi události, které mě k napsání písniček vedly, se všemi svými zvuky a vůněmi. Nebylo to vždycky jen příjemné, ale i takové vzpomínky do života patří. Zároveň jsem vzpomínala i na své spolupracovníky, s nimiž jsem písničky nahrávala, a to už bylo krásné vzpomínání.“ Na albu jsou i duety se Zuzanou Navarovou, Anetou Langerovou, Justinem Lavashem či píseň Dobrý lidi, kterou Radůza nazpívala společně s Robertem Křesťanem na loňskou desku Nebe je odemčené.