LAMP OF MURMUUR / DÖDSRIT / NĀV

27.4.2022, 18:00

Lampa Murmuur (USA) - USBM
Opět tu máme jeden sólový projekt. Tentokrát muž se záhadným pseudonymem „M“. Oproti Dödsritu můžeme očekávat zážitek trochu depresivnějšího kalibru. „Kapela“ je poměrně novým objevem na scéně a bude opravdu pro každého překvapením, co nás vlastně naživo čeká. První album vyšlo veřejně kolem roku 2019 a je jisté, že se můžeme těšit na pěknou porci „warpaintu“ USBM. I za tak krátkou existenci projektu najdeme nespočet demosnímků, EP a splitek, které stojí za poslech. Jde o premiérové ​​evropské turné a pomyslné završení blackmetalového hávu příštího roku.
https://lampofmurmuur.bandcamp.com/
Dödsrit (SWE / NL) - black metal / crust
V Česku i jinde ve světě osvědčený projekt chlapíka jménem Christoffer Öster (exkytarový Totem Skin) válcuje duši mnohých teprve od roku 2017, kdy s pomocí vydal své první album neméně šikovných hostů. fanoušek tohoto stylu. Když poslouchám, zdá se mi, že kapela je na scéně odnepaměti a s každým dalším albem je slyšet, jakým pokrokem projekt prochází. Poslední album Mortal Coil je pomyslným vrcholem jejich dosavadní tvorby. Tato kapela je v Česku jen tak neviditelná a její turné nám jistě ukáže, že i naživo má co nabídnout.
https://dodsrit.bandcamp.com/music

Nāv (CZ) - Black metal
Nadcházející akce bude mít i českou hudební stopu. Koncert zahájí známí Nāv, kteří si svou poměrně silnou koncertní aktivitou vydobyli nesmazatelné místo na české black metalové scéně. Zatím natočili dvě nahrávky, které jen potvrzují jejich status. Zároveň také zahřejí pódium pro další dva zahraniční interprety.
https://navcult.bandcamp.com/music