Tata / Bojs: Futuretro

26.11.2017, 20:00

Už se stalo zvykem, že na své narozeniny nás Tata Bojs podarují výjimečným koncertem, zajímavou událostí či oznámením věcí příštích. Nic se nemění ani letos, kdy kapela okolo Milana Caise a Mardoši ve čtvrtek 29. června, tedy v den svých 29. narozenin, zveřejnila opravdovou pecku, která nemůže nechat žádného fanouška TB chladným – v listopadu a prosinci letošního roku Tatáči chystají celkem sedm koncertů (z toho rovnou tři v Praze), na nichž kompletně přehrají své přelomové album Futuretro! To při té příležitosti navíc vyjde také v reedici na 2LP.

V rámci mini turné, na němž se můžete těšit také na tehdejšího člena kapely Marka Doubravu a zpěvačku Kláru Nemravovou a kapelu Hm….

„Vinyl vlastně vychází u příležitosti patnáctého výročí, s drobným dvouletým skluzem. Ovšem u desky s takovým názvem jsou různé časové posuny v pořádku. To není obyčejné nestíhání, ale součást konceptu!,“ komentuje to Mardoša.

Album, které je zcela zásadním počinem nejen pro Tata Bojs ale také pro domácí hudební scénu jako takovou, dostalo kapelu v době svého vydání v roce 2000 na titulní strany takřka všech tehdejších hudebních časopisů, vyneslo jí první dvě nominace v Cenách Akademie populární hudby a kromě řady dalších ocenění následně také titul Album desetiletí v anketě MF Dnes (viz Futuretro v bodech níže).

 

Nyní, sedmnáct let od jeho vydání (a pět let od vydání sběratelské edice Futuretro Max), se k této přelomové nahrávce Tata Bojs znovu vracejí. A jak to v případě Milana Caise, Mardoši a spol. bývá, půjde o jedinečnou, do posledních detailů dotaženou událost.