No Name

11.4.2024, 19:00
Pop

V srpnu 2023 kapely NO NAME a NOCADEŇ představily svou společnou píseň „V pôvodnom znení“ na YouTube. Ta předznamenala vydání nového alba od NO NAME a také společné česko-slovenské turné obou kapel.

Turné odstartuje ve městě, které je domovem obou kapel – v Košicích a zakončí velkým finále 20. dubna 2024 v O2 universu Praha. Na turné se k oběma slovenským kapelám připojí také česká pop-rocková kapela BOTOX.

Singl „V pôvodnom znení“ nabízí unikátní živou koncertní verzi, kterou lze zažít pouze během společného turné. Duet Igora Timka a Rasťa Kopiny s názvem „V pôvodnom znení“ pochází z nadcházejícího alba kapely NO NAME. Igor a Rasťo jsou bývalými spolužáky z košické státní konzervatoře, kteří dokonce seděli ve stejné lavici. Jedná se o historicky první uměleckou spolupráci těchto dvou kapel.

„Od vydání našeho posledního pravidelného alba v roce 2015 začaly postupně přicházet nápady. Nová píseň je ochutnávkou našeho nadcházejícího alba, které vyjde v následujících týdnech. Znovu se držíme našeho definovaného principu: Zpívej to, co prožíváš a prožívej to, co zpíváš. Pro naši generaci čtyřicátníků je zcela přirozené si uvědomit, že jsme uprostřed procesu dospívání, možná uprostřed životní cesty. A právě během tohoto období člověk potřebuje pocit jistoty, vědomí, že se může na někoho spolehnout, že ví, kam patří… Křídla rostou pouze těm, kteří věří v ostatní. Konfrontace se sebou samým a s životem je očekávaným okamžikem“, uzavírá Igor Timko.