PonavaFest - Eine kleine Nachtmusik

23.5.2020, 22:00

Zatímco většina kulturních akcí byla zrušena, organizátoři PonavaFestu, největšího festivalu v centru Brna, se rozhodli letošní, již pátý ročník realizovat jako sérii menších volně přístupných akcí. Festival tak letos proběhne pouze na jedné z pěti původně plánovaných stagí. Některé koncerty se budou také streamovat. První díl festivalu s podtitulem Eine kleine Nachtmusik se odehraje již tento víkend, v noci z 23. na 24. května, a zaměří se na experimentální tvorbu a hlasy ptáků lužáneckého parku.

První programový blok se koná již tento víkend, a to v nezvyklý čas od 22:00 do 05:00. Na přírodní stagi v lužáneckém parku poblíž restaurace Ponava se vystřídá hned několik hudebních experimentálních umělců. Vzhledem k nočnímu času budou účastníci většinu produkce poslouchat ve vypůjčených sluchátkách nebo jako online stream, a můžou se tak rozprostřít po celém parku, aby byly dodrženy hygienické předpisy.

Vstupné na akci bude dobrovolné, zpoplatněno bude jen zapůjčení sluchátek. Vzhledem k jejich omezenému množství je možné sluchátka rezervovat na stránkách festivalu.

LINE UP

22:00 Irena a Vojtěch Havlovi (akustický meditativní ambient)

23:55 Palagrachio (experimentální freejazz)

1:30 Eine stunde Merzbauten (industriální noise)

3:00 Tomáš Vtípil (field-recordingová site specific music)

 

Vstupné dobrovolné

Zapůjčení sluchátek: 200 Kč (+ 500 Kč záloha)

Rezervace sluchátek na www.ponavafest.cz/rezervace

https://www.ponavafest.cz/akce/1-eine-kleine-nacht-musik/