Národní divadlo Brno zahajuje divadelní sezonu

6.9.2017, 18:00

Zveme vás na ochutnávku nadcházející divadelní sezony! Na brněnském Zelném trhu doprovodí orchestr Janáčkovy opery NdB se svým šéfdirigentem Markem Ivanovićem pod širým nebem naše sólisty s programem árií a ansámblů z toho nejlepšího, co uslyšíte v Mahenově divadle a na brněnském Výstavišti na premiérových představeních od září do příštího června.

Ve středu 6. září od 18.00 se můžete na Zelném trhu těšit na ukázky z jedné z nejoblíbenějších Mozartových oper Così fan tutte, na perlivé melodie Donizettiho Nápoje lásky, dramatické okamžiky plnokrevné francouzské opery Faust a Markéta nebo světově proslulou árii Ja vas ljublju z Čajkovského Pikové dámy. K tomu přidáme i přehršel klenotů z našeho aktuálního repertoáru: určitě poznáte sborové čísla z Dvořákova Čerta a Káči, Ponchielliho La Giocondu, Pucciniho Turandot, Rosinniho Hraběte Oryho a velké finále Va pensiero z Verdiho Nabucca v podání sboru Janáčkovy opery NdB. Na Koncertě k zahájení sezony 2017/18 se představí sólisté Václava Krejčí Housková, Daniela Straková Šedrlová, Jana Šrejma Kačírková, Pavla Vykopalová, Roman Hoza, Ondřej Koplík, Igor Loškár, Jiří Sulženko a Jan Šťáva.

Vedle operních novinek vám představíme i záměry baletu NdB – ukázky z netrpělivě očekávaného baletu v choreografii Mária Radačovského na hudbu Leonarda Bernsteina West Side Story nebo duet Solora a Nikie z Minkusovy Bajadéry v choreografii Jaroslava Slavického. Pokud dorazíte na Zelný trh v předstihu, od 17.00 rozveselí rodinné publikum naši Nevyřádění dědečci. Zastavit se ale na náměstí můžete po celý den – už od rána vás budeme zahrnovat nejnápaditějšími chutěmi božské zmrzliny, prvotřídní kávy, vynikajících cukrovinek a kvalitního vína, ale hladové a žíznivé nenecháme ani vyznavače masových specialit a vychlazené desítky. V stáncích objevíte vedle spousty informací o Národním divadle Brno také nejnovější módní a designérské kousky na jednodenním Fashion Marketu.